Facebook
ОУ Иван Сергеевич Тургенев
Основно училище в град Разград

Поздравителни адреси

       Скъпи ученици, учители и родители, гости! Първият учебен ден – Ден, в който звънчето събира отново в училищния двор, хиляди усмихнати очи, устремени към дома на знанието! Този ден предизвиква трепет в сърцето на всеки от нас. Ден, който събужда спомена за безгрижното детство, безбройните пакости и смелите мечти!  Почитта към тази дата се крие в дълбоките традиции на нашия народ да се отнася с уважение и преклонение към образованието и стремежа на българина към духовност, наука и просвещение.  Скъпи първокласници,    днес вие за първи път ще прекрачите прага на училището! Подайте с доверие ръка на своите учители, за да ви поведат по пътя на мъдростта и знанието. Този ден ще остане най-свидния спомен, когато със своята устременост и любопитство отворите букварите, когато започнете да пишете, четете и смятате, защото всяко ваше постижение ще буди гордост в очите на учителите и родителите ви! Бъдете смели, отговорни и целеустремени, за да достигнете мечтите и стремежите си! Пожелавам ви щастливо детство и успехи в учението! На вас, ученици, желая неугасим ентусиазъм и позитивна енергия през новата учебна година. Сътрудничество, екипност и толерантност в отношенията и отговорност в учението. Проява на по-голяма инициативност и реализация на личните и общите проекти в учебния процес. Помнете, че всяка малка крачка в знанието, открива неизмерими пътища в живота! Желая ви много шестици, високи постижения в науката, спорта и във всички надпревари и конкурси! Защото няма по-красиви усмивки от вашите днес и няма по-пъстър и весел училищен двор от двора на ОУ”Тургенев”.                                

 

       Учители, на вас пожелавам неуморно да създавате и да пазите богатството за всяко училище – неговите възпитаници! Няма нищо по-мило и свидно, за нас учителите, от детската усмивка и глъч в училищния двор и класните стаи! Няма по-голям трепет в нашите сърца, от този на сричащия първолак на последния чин, от наградите и грамотите на учениците ни по състезания и конкурси! Няма по-голямо щастие от прегръдката и усмивката на малкото дете преди първия час, очакващо ни на вратата, за да ни поведе към класната стая!                          

       Родители, бъдете близо до децата си, подкрепяте ги и заедно с техните учители съдействате за успешното им израстване. Всяко дете има нужда от подкрепата на своите родители в най-важните и трудни моменти! Мотивирайте децата си, окуражавайте ги да искат повече от себе си, да преодоляват всяко изпитание, да бъдат упорити и постоянни! Гордейте се с всяко тяхно постижение, поощрявайте ги да знаят и могат повече, да се стремят да достигат целите и мечтите си! Гости на нашето тържество са: г-н Хами Хамиев – Народен представител в 42 Народно събрание, който дари логото на училището, Общински съветници в Общински съвет Разград. Благодарим Ви, че уважихте нашето тържество! Благодарим Ви, че сте съпричастни с нашата радост и с началото на една нова битка в сърцето и ума за всеки от нас! Запазете искрицата, която виждате днес в детските очи, носете я със себе си, тя ще ви топли, но и ще ви мотивира да отдавате своята енергия и жар, като общественици, за да я съхраните и поддържате огъня в сърцата! Защото училището е работилницата, в която се извайва интелектуалния, поведенчески и емоционален свят на младия човек и всички ние учители, родители и общественици, трябва да работим заедно, за да изградим нашите деца като индивидуални личности, достойни и пълноценни граждани на Разград, България, Европа и света.        

       

       Днес ние ще влезем в нашия обновен дом! Нашето училище е изцяло обновено, с външна и вътрешна изолация, дограма, отремонтирана покривна хидроизолация, подменени котли, отоплителна и осветителна инсталация, освежени класни стаи. Всичко това стана благодарение на реализирания от Община Разград европейски проект за „Енергийна ефективност на сградите на 5 разградски училища. Благодарим, за ефективните строителни дейности и факта, че успяха да приключат преди началото на учебната година!  

             

       През лятото успешно бе реализиран и проект по ПУДОС „Класна стая- за работа и труд на открито”. В двата еко-къта, учениците ще обогатят своите компетенции и познания за природата.      

         

       С двата нови компютърни кабинета оборудвани с 20 работни терминални места по НП”ИКТ в училище”, учениците ще обогатяват своите умения. Тези дни очакваме да обновим и оборудването на кабинетите и 8 стаи за занимания по интереси и спортни съоръжения по Европейски Проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневното обучение”.      

         

       Споменавам всичко това, щастлива от факта че училището разполага с една модерна материално-техническа база и възможности да предостави качествени образователни услуги на нашите деца, да ги направи самоуверени от това, че получават първите стъпки към знанието си за света и науката точно тук. Да бъдат горди, че са възпитаници на ОУ”И.С.Тургенев. Всяка нова учебна година е едно предизвикателство, но именно преодоляването на препятствията прави постиженията така скъпи и удовлетворяващи. Нека днешният ден бъде неизмеримо тържество на духа за цялото общество, защото всичко започва от знанието!                                                  

На добър час и успешна 2013 – 2014 учебна година!