ОУ Иван Сергеевич Тургенев
Основно училище в град Разград
Основно меню

Специална награда за Вяра Тодорова от Национален конкурс за мартеница "Пижо и Пенда"

Специална награда на Сдружение „Дай, бабо, огънче!“, присъди журито от Национален конкурс за мартеници “Пижо и Пенда” 2024 г., гр. Перник на 10-годишната Вяра Тодорова. Това е поредното отличие на възпитаничката  на г-жа Сийка Маринова от IV A клас при  ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ гр. Разград, която печели призови места не само в  областта на изобразителното изкуство, a и в областта на математиката.  

В конкурса „Пижо и Пенда” 2024 г. са оценявани мартеници от 196 институции и 115 индивидуални участници от цялата страна, както и от две български училища в Испания и Великобритания, сред които тя е успала да се отличи със своите обемни кукли, изобразяващи Пижо и Пенда.

За отличното си представяне ученичката получи много полезна и интересна подаръчна кутия, включваща книга с разкази на Иван Вазов, книга със стихотворения на Христо Ботев, книга за оцветяване „Българските носии“, книга с българските владетели и две поздравителни картички.

Учителката на IV A клас, г-жа Сийка Маринова, не успя да скрие вълнението си и голямата усмивка от това, че трудът ú дава плодове. С  радост в очите тя сподели, че със своите ученици очакват още медали и награди от други две състезания, в които са взели участие.

Ръководството на ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ пожелава бъдещи  успехи в изявите на  талантливата възпитаници на училището.