ОУ Иван Сергеевич Тургенев
Основно училище в град Разград
Основно меню

Учениците от IV А клас участваха онлайн в открит урок на тема "Независими в Мрежата - как да се пазим онлайн и да сърфираме безопасно!", организиран от изд. Klett Bulgaria

Нищо, че броени дни остават до края на четвърти клас, интересните уроци в 4. а не свършват.

Днес децата участваха онлайн в открит урок "Независими в Мрежата - как да се пазим онлайн и да сърфираме безопасно!", проведен от изд. Klett Bulgaria с лектор Антоанета Василева, координатор към Националния център за безопасен интернет. Вълнението преди началото на нестандартния урок беше голямо, но си заслужаваше. Г-жа А. Василева запозна учениците с доста интересна и полезна информация за безопасното сърфиране в интернет и как да се пазят в онлайн пространството. Тя обясни на участниците в открития урок кои пароли са по-надеждни, публичният или частен профил е защитен повече, как да защитят акаунта си в дадена социална мрежа. Децата имаха възможност да гледат видеа за tik tok и безопасното сърфиране в тази социална група, за онлайн тормоза, за игрите в мрежата. Сподели и доста полезни начини за предпазване в интернет и къде и как децата могат да подават сигнал при необходимост.

Накрая децата споделиха, че откритият урок им е бил много полезен и благодариха в чата на водещата и на издателството. Получиха и специални поздравления от г-жа А. Василева.

С.М.