ОУ Иван Сергеевич Тургенев
Основно училище в град Разград
Основно меню

Иновативен бинарен урок по няколко предмета в ОУ "И.С.Тургенев"

На 05.05.2022г. в V"a" клас при ОУ"И.С Тургенев" - гр.Разград се проведе иновативен бинарен урок по предметите Човекът и природата - учител г-жа Пламена Христова,Технолигии и предприемачество; Химия и опазване на околната среда - учител г-жа Миглена Цвяткова.
Уроците са част от поредица уроци в нашето иновативно училище.
Предметите се допълват и са в тясна взаимовръзка, затова съчетахме знания и умения по трите предмета на тема "Храна и здравословно хранене".
Учениците от V"а" клас под ръководството на г-жа Христова представиха презентации по човекът и природата на тема "Видове групи хранителни вещества и тяхното значение за организма на човека" и "Болести свързани с неправилното хранене"
Учениците дадоха и отговор на най-важния въпрос-Какво представлява здравословното хранене?
- Здравословното хранене е ключ към добро здраве и успех в училище!
Петокласниците имаха за задача от г-жа Цвяткова, да изработят пирамида на храненето, като поставят на правилното място групите хранителни продукти.Без никакви затруднения разделиха продуктите и имаха подредени пирамиди.
И преди да преминат към най-чаканата и най-вкусна част от урока ,а именно "Приготвяне на здравословен сандвич", ученици от VII клас на ОУ"И.С.Тургенев" ,които бяха и гости на урока, под ръководството на г-жа Цвяткова, обесниха накратко за химичния елемент йод и разтвор на йод - йодна тинктура.
От знанията си по химия с йодна тинктура се доказва нишесте в различни хранителни продукти, като се получава синьо-виолетово оцветяване.
Седмокласниците избраха няколко продукта, върху които да установят наличието на НИШЕСТЕ - най-важният източник на въглехидрат в човешкото тяло.

Учениците от V"a" клас проявиха изключителен интерес и знания към урока.
Заедно с техните учители, ви пожелават удоволствие от храната, здрав дух, здраво тяло и здрав ум - защото ако сме това, с което се храним, то нека се опитаме да сме най-добрата версия на себе си!