ОУ Иван Сергеевич Тургенев
Основно училище в град Разград
Основно меню

Училищният отбор по роботика RoboT-SUN при ОУ "Иван Сергеевич Тургенев" - гр. Разград с отличие от Фестивала "Роботика за България" 2024г.

На 15 юни 2024 година в София се проведе деветото издание на фестивала "Роботика за България" 2024 г. Той привлече стотици ентусиасти и млади инженери от цялата страна. Сред тях се открои училищният отбор по роботика RoboT-SUN при ОУ "Иван Сергеевич Тургенев" - гр. Разград, който постигна изключителен успех, завоювайки първо място в дивизия "SPIKE A" в категория "Робо игра".

Отборът RoboT-SUN, под ръководството на г-жа Силвия Хараланива и г-жа Мария Минкова, успешно премина през всички етапи на състезанието, постигайки много добри резултати. Това е в следствие на месеци усилена работа, учене и експериментиране. Учениците - Михаил Славов, Никол Илиева, Станимир Станев и Хюсеин Хюсеинов от седми клас, придобиха нови технически умения, показаха отлична отборна игра и способност да решават проблеми по креативен начин.

RoboT-SUN демонстрираха какво може да се постигне с упорит труд, мотивация и екипна работа. Те са пример за своите връстници и доказателство, че бъдещето принадлежи на тези, които се осмеляват да мечтаят и творят.

Специални благодарности на организаторите Моника Ковачка - SAP Labs Bulgaria и Симона Бондикова - ФРГИ.